Inrichten Groenblauw schoolplein de Spits in Utrecht

Het schoolplein van basisschool De Spits in Utrecht is compleet opnieuw ingericht in een groenblauwe schoolplein. Het schoolplein is omgetoverd van een met tegels bedekt terrein tot een groenblauwe, duurzame en toekomstbestendige speelparadijs. Bureau RIS uit Gouda heeft een ontwerp gemaakt, waarin spelen, beleving, educatie en biodiversiteit zijn gecombineerd. Multi-Tuin en Landschap (MTL) heeft de aanleg van het schoolplein verzorgd.

Ook buiten schooltijden toegankelijk

Het schoolplein is niet alleen toegankelijk voor leerlingen van de Spits, kinderen uit de hele wijk zijn er welkom. Het lijkt daarom ook meer op een speeltuin dan schoolplein. Een plek waar veel kinderen en ouders uit de wijk naartoe komen. Het plein blijft dan ook na schooltijd open voor de wijk.

Natuurlijke speeltoestellen

Blikvangers op het schoolplein zijn de klimrots, banken,  waterbaan en Robinia houten speeltoestellen. In de waterbaan en banken zijn historische elementen van de Dom in Utrecht ingemetseld. Een mooie uitdaging voor de vakmannen van Multi-Tuin om de elementen passend in het geheel te verwerken. De elementen waren bij de restauratie van de Dom in Utrecht vrijgekomen. Door de toepassing van natuurlijke speeltoestellen in Robinia heeft het schoolplein een groene en natuurlijke uitstraling.

Opdrachtgever: Basisschool de Spits Utrecht

Ontwerper: Bureau RIS

Meer informatie over schoolpleinen

Direct contact opnemen