Aanleg Grootste Waterspeeltuin Tanthof

Met ingang van de nieuwe omgevingswet is spelen in water (als in ‘zwemwater’) niet meer toegestaan. Voor onze opdrachtgever Stichting kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof was dit de aanleiding om aan de slag te gaan met een renovatieplan voor de drukbezochte waterspeeltuin in de wijk Tanthof te Delft. Bureau RIS heeft een ontwerp opgesteld voor de nieuwe speeltuin.

Razendsnelle Transformatie Waterspeeltuin Tanthof

In ongeveer 3 maanden heeft Multi-Tuin en Landschap (MTL) deze speeltuin van ca. 6.500 m2 compleet getransformeerd. Alle bestaande toestellen zijn verwijderd, er zijn nieuwe watergangen gegraven en met vrijgekomen grond zijn speelheuvels aangelegd. Er zijn watergoten gemetseld in een nieuw aangelegde zandbak omringd door een zitrand van 3D-printbeton. Ook heeft MTL bruggen en vlonders gebouwd van robiniahout en zijn er robinia speeltoestellen geplaatst door Speelmaatje, maar liefst vier vrachtwagens vol.

Vervolgens heeft MTL een grote hoeveelheid aan groen aangeplant. Bomen, heesters, bosplantsoen, vaste planten, varens, siergrassen, gras en bloemenmengsels hebben allemaal een plek gekregen. Spelen met zand en water, op ontdekkingstocht door bossen, rivieren en over bergen, hutten bouwen in de bouwplaats, en naar hartelust ravotten, de speeltuin biedt voor ieder wat wils.

Feestelijke Opening

De nieuwe speeltuin is inmiddels feestelijk geopend. Een bezoek aan de waterspeeltuin in combinatie met de kinderboerderij is een echte aanrader als uitje voor uw (klein)kinderen.

Meer informatie over spelen

Direct contact opnemen