Aanleggers van de leefomgeving

Waterwerken

Het aanleggen van beschoeiingen en damwanden, oevervoorzieningen, bruggen, steigers, vlonders en kunstwerken is één van de kerntaken van MULTI-TUIN en LANDSCHAP. Wij beschikken over vakmanschap en materieel om vele verschillende soorten waterwerken uit te voeren. Er zijn vaak vele oplossingen mogelijk, met allen een eigen uitstraling en kwaliteit. MTL kan u hierin adviseren.

Nederland is een echt waterland. Bescherming tegen het water is van groot belang, maar door het water zijn er ook vele recreatieve mogelijkheden. MULTI-TUIN en LANDSCHAP is gevestigd in Driebruggen, midden in een veengebied, vlakbij de Reeuwijkse Plassen. In deze regio zijn waterkerende constructies en bruggen simpelweg nodig om percelen te beschermen en bereikbaar te maken. Door de achtergrond en ligging van het bedrijf, is MTL al jarenlang werkzaam in de aanleg van waterwerken, zowel voor particulieren als voor (semi)-overheden.

Waterwerken

Oeverbescherming in vele vormen

Het aanleggen of vervangen van beschoeiing of damwand is nodig om de openbare ruimte of particulier terrein te beschermen tegen het water en dient als opsluiting van de grond. MTL beschikt over specialistisch materieel zoals pontons en graafmachines met hydraulische trilblokken en hulpstukken om beschoeiing en damwand op efficiënte wijze te plaatsen of vervangen. MTL plaatst traditionele hardhouten beschoeiing, maar ook in kunststof of composiet waterkeringen zijn er vele mogelijkheden. Naast de bekende schottenbeschoeiingen, plaatst MTL o.a. ook palenrijen, golfbrekers, onderwaterbeschoeiing en meer.

Ook het aanleggen van natuurvriendelijke oevers behoort tot de mogelijkheden. Dit zijn oevers die in een flauwe helling worden afgegraven, zodat een brede strook net boven het waterpeil ligt. De oevers kunnen worden voorzien van onderwaterbeschoeiing. Deze oevers bieden een goede groeiplaats voor verschillende soorten beplanting door de gevarieerde hoogte boven het waterpeil. Ook zijn deze oevers aantrekkelijk voor dieren en insecten als rust- en verblijfplaats, en als uittredeplaats vanuit de watergang. MTL heeft ruime ervaring in de aanleg van natuurvriendelijke oevers en kan u hierin adviseren.

Contact opnemen

Waterwerken

Aanleggen van bruggen, steigers en kunstwerken

MTL heeft veel ervaring in het aanleggen van bruggen. MTL maakt bruggen voor particulieren, maar bijvoorbeeld ook fiets- en voetgangersbruggen in recreatiegebieden. Deze bruggen worden volledig afgestemd op de wensen en eisen van de opdrachtgever. Wij verzorgen de brug vanaf de fundatie tot aan het laatste detail van de bovenbouw.

Om te kunnen recreëren aan en op het water worden steigers, aanlegsteigers, jachthavens en vlonders aangelegd. MTL kan u hierin van dienst zijn.

Om de Nederlandse poldersystemen op peil te houden worden verschillende waterbouwkundige kunstwerken toegepast. Bijvoorbeeld waterwerken als, duikers, overstorten, stuwen, gemalen en meer. MTL legt regelmatig dergelijke constructies aan, voornamelijk uitgevoerd in hardhout.