Aanleggen en inrichten van Groenblauwe

Schoolpleinen

Een schoolplein inrichten is een complexe onderneming. Er komt veel meer bij kijken dan simpelweg een paar speeltoestellen op een pleintje plaatsen. Met de aanleg van een schoolplein moet rekening gehouden worden met de beplanting en hemelwaterafvoer terwijl de speeltoestellen voldoende uitdaging moeten bieden voor kinderen en tevens voldoen aan de vigerende normen van het Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen.

Dankzij ons multidisciplinaire vakmanschap is Multi-Tuin en Landschap de ideale partner bij de inrichting van een nieuw schoolplein. Iedere stap van de aanleg en inrichting kunnen wij in eigen beheer uitvoeren. Voor de aanleg en inrichting van schoolpleinen hebben wij alle kennis en middelen in huis om dit proces goed te laten verlopen. Onze hoveniers zijn breed geschoold, waardoor wij ieder detail zelf uit kunnen voeren.

De voordelen van

Groenblauwe schoolpleinen

Groenblauwe schoolpleinen verschijnen op steeds meer plekken in Nederland. Een groenblauw schoolplein biedt namelijk meerdere voordelen voor zowel de kinderen als het milieu. Een groenblauw schoolplein stimuleert veel meer de nieuwsgierigheid en het speelplezier bij kinderen, doordat er veelal gebruik wordt gemaakt van natuurlijke speeltoestellen.

Niet alleen is een groenblauw schoolplein beter voor de ontwikkeling van kinderen, het is ook beter bestand tegen weersomstandigheden. Door de verbeterde waterafvoer en het gebruik van natuurlijke materialen is een groenblauw schoolplein zowel bestand tegen extreme neerslag als extreme warmte. In het najaar en en in de winter staat het schoolplein daardoor niet blauw van het water en in de zomer is er voldoende verkoeling te vinden onder de schaduw van de bomen. Het gebruik van natuurlijke in plaats van kunstmatig gefabriceerde speeltoestellen zorgt er bovendien voor dat een groenblauw schoolplein beter is voor het milieu.

Groenblauw schoolpleinen

Met natuurlijke speeltoestellen

Op groenblauwe schoolpleinen wordt hoofdzakelijk gebruik gemaakt van natuurlijke speeltoestellen. Natuurlijke speeltoestellen stimuleren de creativiteit in het speelgedrag van kinderen. Dit heeft een positief effect op de ontwikkeling van kinderen. De creativiteit van het spelen met natuurlijke speeltoestellen vertaalt zich ook door naar de klas en stimuleert daardoor ook de cognitieve ontwikkeling. Natuurlijke speeltoestellen maken kinderen tevens meer vertrouwd met de natuur en duurzaamheid.

Dankzij ons specialisme in natuurlijk spelen zijn wij de ideale partner voor de realisatie van een groenblauw schoolplein met natuurlijke speeltoestellen.

Financiering voor

Groenblauwe schoolpleinen

Om de aanleg van groenblauwe schoolpleinen verder te ondersteunen worden door veel gemeenten en fondsen subsidies aangeboden. Geld hoeft daarom geen obstakel meer te zijn om het oude, gedateerde schoolplein om te toveren tot een modern groenblauw schoolplein. Bij de lokale gemeente aankloppen en navraag doen naar de mogelijkheden is daarom een goed startpunt voor de vernieuwing van het schoolplein. Ook de stichting waar de school onder valt kan ruimte bieden om de financiën voor een nieuw schoolplein sluitend te maken.