Aanleg natuurlijk schoolplein Vroonestein Nieuwegein

Basisschool Vroonestein (Nieuwegein) opende op 16 mei 2023 het nieuwe schoolplein. Het bestaande traditionele schoolplein is opnieuw ingericht. Er zijn ca. 1000 m2 betontegels vervangen voor beplanting en nieuwe speeltoestellen met natuurlijke ondergronden.

Robinia speeltoestellen in Nieuwegein

Om de bestaande ondergrond van zand en klei geschikt te maken voor beplanting werd veengrond en compost toegevoegd. Multi-Tuin en Landschap (MTL) heeft op locatie de vrijgekomen grond gemengd met nieuwe componenten om zo ca. 280 m3 geschikte teelaarde te kunnen toepassen.

Op het schoolplein zijn diverse Robinia speeltoestellen aangebracht, o.a. twee grote klimtoestellen, twee vlonders, een vogelnestschommel, een duikelrek en een zandspeelplek met schaduwdoek. Ook heeft MTL een voetbalkooi geplaatst en een buitenklas met 2 niveaus gemetseld (12,5 m1).

Regenwaterbeheer op Basisschool Vroonestein

Door het toevoegen van de plantvakken kan het regenwater infiltreren in de bodem. Daarnaast is er een wadi gegraven (25 m2) om regenwater dat op de verharding valt op te vangen. Het water in de wadi kan langzaam worden opgenomen door de bodem. Ook het herstraten van de bestaande betontegels (1200 m2) is door MTL uitgevoerd.

Meer informatie over schoolpleinen

Direct contact opnemen