Aanleggers van de leefomgeving

Speelvoorzieningen

MULTI-TUIN en LANDSCHAP realiseert verschillende soorten speelvoorzieningen. Speelvoorzieningen lopen uiteen van gemaaid trapveldje tot speeltuin met luxe speeltoestellen. Wij realiseren iedere vorm van speelvoorziening, van natuurlijke speelplaats tot klassieke speeltuin met wipkippen en schommels. Onze specialiteit ligt echter op het gebied van natuurlijke speeltuinen. Door de opgebouwde contacten in de wereld van het ‘natuurlijk spelen’ en jarenlange ervaring zijn wij een sterke partner. Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor uw natuurspeeltuin of groen schoolplein.

Speelvoorzieningen

Het concept van natuurlijk spelen

Bij natuurlijk spelen staat de ontwikkeling van het kind in de natuur centraal. Buitenspelen is gezond en het draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Creatief speelgedrag wordt gestimuleerd door een natuurlijke omgeving met onder andere houten stammen, stromend water en speelzand. De materialen die worden toegepast zijn natuurlijk en duurzaam. In een natuurlijke speeltuin kun je als kind balanceren en klimmen en klauteren op houten speeltoestellen. De kinderen kunnen er ook hutten bouwen en verstoppertje spelen. Een natuurlijke speelplaats draagt naast de ontwikkeling van kinderen ook bij aan duurzaamheid, biodiversiteit en klimaatadaptatie.

Natuurlijk spelen wordt daarom steeds vaker toegepast in de openbare ruimte. Denk bijvoorbeeld aan groene schoolpleinen en speelplaatsen bij restaurants. Het grote voordeel van natuurlijke speelplaatsen is dat je ook niet vast zit aan een vast ontwerp. Een natuurspeelplaats kan overal worden geplaatst en passend worden gemaakt bij de mogelijkheden van de omgeving. MTL heeft inmiddels tien jaar ervaring in het aanleggen van natuurlijke speeltuinen.

Contact opnemen

Speelvoorzieningen

Een sterke partner in natuurlijk spelen

De aanleg van een natuurlijk speeltuin of een groen schoolplein omvat diverse disciplines. Onder andere riolering, grondwerk, bestrating, speeltoestellen en beplanting. MTL dit geheel in eigen beheer uitvoeren. MTL heeft ook ruime ervaring met de aanleg van rolstoelvriendelijke speelplaatsen.

Een natuurlijke speelplaats draagt bij aan duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatadaptie en ontwikkeling van kinderen.

Om veiligheid van de speelplaats te waarborgen wordt voor alle toestellen een logboek met onderhoudsinstructie opgesteld. Vervolgens worden de toestellen en attributen extern gekeurd op veiligheid volgens Warenwetbesluit Attractie – en Speeltoestellen en EN 1176.

Door de opgebouwde contacten in de wereld van het ‘natuurlijk spelen’ is MTL een sterke partner. Naast het samenwerken met verschillende ontwerpers (o.a. Bureau RIS) heeft MTL een partnerschap met Stichting Springzaad, een professioneel netwerk rond het concept ‘Natuurlijk spelen’.

MTL kan uw ontwerp realiseren. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? MTL wil vrijblijvend met u meedenken en u voorzien van een complete offerte.