Realisatie Uitkijktoren Reeuwijkse Hout

Groenalliantie Midden-Holland heeft met ‘Kwaliteitsimpuls Reeuwijkse Hout’ het recreatiegebied aantrekkelijker gemaakt voor bezoekers. Bezoekers kunnen nu meer doen, zien en beleven in de Reeuwijkse Hout. Als afronding van de Kwaliteitsimpuls heeft Multi-Tuin en Landschap (MTL) in opdracht van de Groenalliantie Midden-Holland een uitkijktoren gerealiseerd ter hoogte van de ligweide.

Werkzaamheden

MTL heeft de omgevingsvergunning voor de uitkijktoren aangevraagd en verkregen. Bij de technische uitwerking van de uitkijktoren is samengewerkt met bedrijven uit de regio.

De uitkijktoren bestaat uit een stalen constructie met een houten borstwering. De uitkijktoren staat op een heuvel van 2,5 m hoogte. De uitkijktoren heeft een platformhoogte van zeven meter boven de heuveltop en biedt uitzicht over de surfplas en het recreatiegebied.

Na het heien van de stalen buispalen is een betonplaat gestort. Vervolgens is daar de staalconstructie opgebouwd. De borstwering van het platform bestaat uit eikenhouten latten en een eiken leuning. De heuvel is geprofileerd en voorzien van een toegangspad. Onderaan de uitkijktoren is een infopaneel geplaatst met informatie over de flora en fauna in het gebied.

Op de foto’s kunt u op de achtergrond diverse objecten zien, die door MTL zijn aangelegd binnen de Kwaliteitsimpuls Reeuwijkse Hout. Het gaat onder andere om een freerunparcours, speeltoestel Mikado, ondergrondse containers, terreinmeubilair en diverse wandelpaden.

Meer informatie over terreininrichting

Direct contact opnemen