Kwaliteitsimpuls Reeuwijkse Hout

Groenalliantie Midden-Holland werkt al enige tijd aan het mooier en aantrekkelijker maken van het Reeuwijkse Hout. Deze ontwikkelingen zijn onderdeel van de ‘Kwaliteitsimpuls’. Deze kwaliteitsimpuls bestaat uit meerdere fasen en heeft als doel het recreatiegebied aantrekkelijker te maken voor bezoekers, zodat zij er meer kunnen doen, beleven en zien.

Eerste fase

In de eerste fase heeft Multi-Tuin en Landschap een avonturenroute aangelegd. Een wandelroute van 2 kilometer, waarin 11 natuurlijke speelvoorzieningen zijn opgenomen.

Tweede fase

In de tweede fase zijn er landschappelijke ingrepen gedaan om wandelen en fietsen nog aantrekkelijker te maken in het Reeuwijkse Hout. Zo zijn er duikers en bruggen geplaatst en paden aangelegd of verbreed. Ook is er gewerkt aan het verbeteren van de bosstructuur en het graslandbeheer, onder andere door het verwijderen van zieke bomen, het aanplanten van nieuwe bomen en het verrijken van de randbeplanting bij bosvakken. Daarnaast zijn er voor de afvalbeheersing in de strandzone grote ondergrondse afvalcontainers geplaatst.

Als afsluiting van de kwaliteitsimpuls wordt er momenteel door Multi-Tuin en Landschap gewerkt aan een freerunpark met natuurschilderingen en de voorbereiding voor een 7 meter hoge uitkijktoren, die dit najaar geplaatst wordt.

Opdrachtgevers: Groenalliantie Midden Holland en Staatsbosbeheer

Meer informatie over terreininrichting

Direct contact opnemen