Aanleg Educatieve Tuin Tenierplantsoen

In het najaar van 2023 heeft Multi-Tuin en Landschap (MTL) in opdracht van Gemeente Den Haag een educatieve tuin aangelegd bij het Teniersplantsoen. Het ontwerp is opgesteld door Bureau RIS, op basis van creatieve ideeën van de leerlingen van het Christelijk Lyceum Zandvliet en expertise van de afdeling NME (milieueducatie) van de gemeente. De nieuwe schooltuin ligt naast stadsboerderij de Schildershoeve. De schooltuin is duurzaam ingericht en er is veel te ontdekken en te leren over de natuur.

Beplanten met oog voor biodiversiteit

Allereerst zijn hoogteverschillen en een padenstructuur aangebracht. Daarna is een grote diversiteit aan beplanting aangeplant, met name geselecteerd op de bijdrage aan biodiversiteit. Ook zijn er diverse elementen gerealiseerd zoals: stapelmuurtjes, houten zitstammen, een takkenril, compostbakken, een wilgentunnel, een blotevoetenpad en een insectenhotel.

Door hoogteverschillen en gevarieerde beplanting zijn er diverse microklimaten gerealiseerd. De beplanting doet het erg goed en is klaar om de Haagse kinderen te verwonderen.