Beschoeiingen en damwand in Alphen aan den Rijn

In de gemeente Alphen aan den Rijn heeft Multi-Tuin en Landschap twee damwanden en circa 3 km aan beschoeiingen vervangen. De huidige beschoeiing en damwand waren aan het eind van hun levensduur en zijn vervangen met 100% FSC gecertificeerd hardhout.

Recontructie Burgtenbuurt

De hardhouten damwanden zijn in een ronding geplaatst waarop later door Multi-Tuin nog een stalen gepoedercoat hekwerk wordt geplaatst. De damwand is afgewerkt met een dubbele gording aan de bovenzijde en een staal verzinkte strip halverwege en vlak boven de waterzijde. Vanwege de beperkte bereikbaarheid zijn de werkzaamheden grotendeels vanaf het water uitgevoerd m.b.v. koppelpontons. De binnenzijde van de damwand rondom de boom is netjes afgewerkt met nieuw ardenner split. Het project is onderdeel van reconstructie burgtenburcht te Alphen a/d Rijn.

3 km beschoeiing

Verspreid over diverse watergangen binnen de gemeente grenzen van Alphen a/d Rijn heeft Multi-Tuin circa 3 km aan beschoeiingen vervangen. Er zijn hardhouten combi-beschoeiingen vervangen en vurenhouten onderwater beschoeiingen. Al het toegepaste hout is 100% FSC/PEFC Gecertificeerd. Multi-Tuin heeft de uitvoering geheel in eigen regie uitgevoerd. In de opdracht kwamen meerdere van onze disciplines samen en kon er snel en efficiënt gewerkt worden met zo min mogelijk overlast en schade aan de omgeving. Waar nodig is vanaf het water gewerkt m.b.v. koppelpontons. Zowel de pontons als een uitgebreid machinepark is in eigen beheer van Multi-Tuin en hiermee kunnen wij diverse uiteenlopende waterwerken volledig in eigen beheer uitvoeren.

Opdrachtgever: Gemeente Alphen aan den Rijn

Meer informatie over waterwerken

Direct contact opnemen