Renovatie van Bruggen in Uithoorn/Duivendrecht

Multi-Tuin en Landschap (MTL) werkt in Uithoorn en Ouder-Amstel aan de opdracht ‘Onderhoud kunstwerken 2023’. Een multidisciplinaire opdracht, met o.a. aanleg beschoeiingen en damwanden, grondwerk, straatwerk, betonreparatie, schilderwerk en vooral veel houtwerk.

Vervanging fiets- en voetgangersbrug Duivendrecht

Zo is onder andere in Duivendrecht de fiets- en voetgangersbrug ‘De Slinger’ (16,50 x 6,75 m1) geheel vervangen. De landhoofden en gehele onderbouw zijn opgebouwd met hardhout Azobé. Het brugdek is vervangen voor kunststof dekplanken, die voorzien zijn van een antisliplaag. Het leuningwerk is ook vervangen en deze is nu opgebouwd uit hardhout Bilinga.

Herstel Irenebrug Uithoorn

Het huzarenstukje in dit project betreft het herstel van de fiets- en voetgangersbrug onder de Irenebrug te Uithoorn. De staat van de 26 bestaande Basralocus palen, kopmaat 30×30 cm, was dermate slecht dat een traditionele ‘epoxyreparatie’ in onze ogen niet mogelijk was om de brug in een goed genoege staat te restaureren.

Multi-Tuin en Landschap heeft een duurzaam alternatief uitgewerkt en toegepast. De houten palen zijn onderwater afgezaagd en vervangen voor een stalen koppelbus op de lucht/waterlijn. De gecoate stalen koppelbussen zijn gemonteerd en afgestort met beton. Op de stalen koppelbus wordt vanwege esthetische waarde een hardhouten opzetter geplaatst, voorzien van de originele paalmutsen. Met deze oplossing hoefden er geen volledig nieuwe palen geplaatst te worden, is de brug weer klaar voor de toekomst en zijn de werkzaamheden kostenefficiënt uitgevoerd.

Naast het paalherstel, worden ook de landhoofden, brugdek en het leuningwerk vervangen.

Meer informatie over bruggen

Direct contact opnemen